Kategori: Live at Heart 2015

Nu är vi igång!

Arbetet med att lägga ut intervjuer och livpelningar från vår ”scen” i lobbyn på Behrn Hotell går lite segare än vi hoppats på. I väntan på att det blir klar finns här alla råfilerna från våra sändningar. Håll tillgodo så länge!

Fredag 18:00-20:00

_______________________

Fredag 20:15-22:00

_______________________

Fredag 22:15-00:00

_______________________

Lördag 18:00-20:00

_______________________

Lördag 20:15-22:00

________________________

Lördag 22:15-00:00

________________________

 

 

factorybrains
Factory Brains Foto: Tomas Jennebo

Första bandet vi hörde under årets festival, var Factory Brains. De tog oss med storm och självklart bestämde vi oss för att få träffa dem för en intervju…

 

DelaFacebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail Följ

FESTIVALRADiON/Live at Heart 2015!

Äntligen är det dags för Live at Heart igen! Och för fjärde gången flyttar FESTIVALRADiON in på Behrn Hotell i Örebro och förvandlar delar av lobbyn till en radiostudio. Med rätt att sända live!
Som vanligt utgörs redaktionen av fyra journaliststudenter som kombinerar stor begåvning med radiorutin och musikintresse. Dessutom, precis som vanligt, smyger Tomas Jennebo omkring i kulisserna och påstår att han är någon slags chef. Och det kan han väl få tro. Det är i alla fall hans grejer 😉
Här är gänget som bjuder på livesänd radio på fredag (4/9) och lördag (5/9) med start kl 19:00

miapres
Mia Martelleur – En chipsälskande norrlänning, om Sundsvall nu borde räknas till norrland. Jag brinner för radio och detta har lett till att jag titulerar mig som musikchef för Radio Shore i Kalmar. Dans, film och musik är stora intressen för mig och det jag helst pratar och skriver om, så jag ser verkligen fram emot att bredda mitt arkiv med nya toner från Live at Heart!
sevgipres
Sevgi Camuz – Jag är från den lilla orten Skutskär där det luktar fis när man gör igenom pga fabriken. Men orten har lärt mej att klara av starka lukter och att vilja ta mej därifrån för att få lite mer perspektiv. Så jag gillar att resa och att träffa nya människor. Snudden på social katastrof. Och annars är jag ordförande för studentradion och har jobbat på P4 Gävleborg. Föredrar att göra längre, djupare reportage.
zarapres
Zara Lindgren – Zätat är mest för att så många barn hette Sara när jag var yngre så då fick jag ett litet Zäta i början.Tycker själv det är lite coolt eftersom jag beundrar hjälten Zorro. En av de första frågorna folk brukar fråga mig är ”kan inte placera din dialekt?”. Knappt så att jag vet själv men jag är en salig blandning av lundensisk och småländska som bakats ihop och voilà ut kom min dialekt. Det bästa jag vet är kaffe och att träffa nya människor. Älskar radio och det ska bli så himla kul att få uppleva Live at heart med er i Örebro. Lite nervöst men ändå oerhört spännande.

 

camillapres
Camilla Segerberg – Är en fena på att komma överens med människor och att titta på film. Har antagligen spenderat mer tid i tv-soffan än vad som är okej för en enskild person. Hon har bland annat jobbat på Västerås lokaltidning, gillar att skriva artiklar och att göra radioreportage.
Tomas Jennebo - Fortfarande i 50-årsåldern (även om just det faktumet sjunger på sista versen), forfarande en drömmare. Brinner för radio i alla former, skulle kunna tänka sig att vara duktig på att spela gitarr, äger en femsträngad banjo, är gift , åker motorcykel och är ägd av en katt. Bland annat. Vill gärna kalla sig kanalchef någon gång. Under Live at Heart kan det få gå för sig.
Tomas Jennebo – Fortfarande i 50-årsåldern (även om just det faktumet sjunger på sista versen), forfarande en drömmare. Brinner för radio i alla former, skulle kunna tänka sig att vara duktig på att spela gitarr, övar på en femsträngad banjo, är gift , åker motorcykel och är ägd av en katt. Bland annat. Vill gärna kalla sig kanalchef någon gång. Under Live at Heart kan det få gå för sig.
DelaFacebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail Följ

Om oss

En av festivalradions redaktionsmedlemmar fick en gång precis i början av sin karriär, frågan från en radiochef om hen kunde tänka sig att rycka in och vikariera som programledare en helgdagsafton. Hen fick tre alternativ. Det ena gick ut på att nämnde radiochef kunde dra väldigt långt bort och försvinna för alltid. Alternativ nummer två var en motfråga gällande lönens storlek. Ett kryss i den tredje rutan på det handskrivna (jo, så länge sedan var det) kortet betydde att den presumtive programledaren tackade jag till förfrågan med följande mening: Ge mig en mikrofon och tre timmar så ska jag ta ner månen, avsätta Gud och göra världen till en bättre plats i största allmänhet. Nothing more, nothing less!

Sådana chefer finns det inte så många av idag, därför är inte Festivalradion likt så många andra produktionsbolag heller. Vi tar gärna ner månen. Hur många gånger som helst. Låt oss bara koppla in våra mikrofoner först…

Med Festivalradion som samarbetspartner får du tillgång till den erfarenhet och kompetens som skapats av 20 år i direktsändning, kombinerat med den allra senaste kunskapen inom journalistik och medieproduktion. Verkar det för bra för att vara sant? –Det är det inte. Hör av dig så berättar vi mer.

Vi som gör Festivalradion 2015 är: Sevgi Camuz, Zara Lindgren, Mia Martelleur, Camilla Segerberg och Tomas Jennebo

Kontakt: festivalradions redaktion